Bespaar tijd tijdens het leren voor je theorie-examen

Je theorie-examen halen is niet heel makkelijk. Veel kandidaten doen er maanden over voordat ze slagen voor het CBR theorie-examen. Tegenwoordig zijn er ook veel wachttijden bij het CBR dus start zo snel mogelijk met het inplannen van het theorie-examen. Ook is het aan te raden dat je op tijd begint met leren voor je theorie. Door op tijd te beginnen met het leren voorkom je dat je in tijdsnood gaat zitten. Zo heb je ook meer de tijd om extra te oefenen als dat nodig is. Door op laatste moment te beginnen met leren verhoog je de kans op twijfelen omdat je de stof niet goed kent.

Let nu al op het verkeer
Reis je vaak met openbaar vervoer? Zo ja, probeer dan tijdens het reizen op het verkeer te letten. Tijdens het reizen zal je vaak te maken hebben met verkeersborden en -situaties. Op het moment dat je actief meereist met het openbaar vervoer zie je ook hoe de andere verkeerdeelnemer de regels toepassen in het verkeer. Doordat je nu al meekijkt in de praktijk, onthoud je gemakkelijker bepaalde situaties die zich ook bij de auto theorie afspelen.

Maak gebruik van je rijlessen
Volg je rijlessen? Probeer veel situaties en verkeersborden aan je instructeur te vragen. Hij kan je heel erg bij helpen. Heb je problemen met de voorrangsregels vraag dan of je instructeur dat in de praktijk wat duidelijker voor je kan laten zien door bijvoorbeeld wisselende verkeer situaties op te zoeken. Als je thuis wordt afgezet en achter in de auto zit, probeer dan nog steeds actief mee te kijken. Hiermee bespaar je namelijk tijd die je anders aan het leren zou spenderen.

Het beste moment om te leren

Kies een mooie dag en een goed tijdstip wanneer je begint met het leren voor je theorie-examen. Als je de hele dag hebt gewerkt of school hebt gehad is het lastig om tijdens de cursus je volle aandacht bij te houden. Het beste moment om te leren is wanneer je je rust hebt genomen. Leer bijvoorbeeld voordat je naar school of werk gaat. Natuurlijk adviseren wij wel om de theorie te leren op dagen dat je vrij bent maar als je werk of school hebt, het liefst ervoor en niet erna. Zo voorkom je dat je sommige onderdelen een paar keer opnieuw moet behandelen.

Online-theorie cursus
Een online video theorie cursus duurt ongeveer 4,5 uur. Als je aan een stuk door de cursus gaat volgen gebeurt het vaak dat je niet alle kennis goed inneemt. Wij adviseren wij om dit op te delen in stukken. Maak een samenvatting van het onderdeel dat je aan het leren bent en neem daarna even een pauze. Die samenvatting kan je even doornemen voordat je begint met het volgende onderdeel. Zo toets je jezelf of je alle kennis goed in je hebt opgenomen.

Download nu ook onze begrippenlijst en neem dat eerst goed door voor je begint met de cursus of het onderdeel. De begrippenlijst bestaat onder andere uit de verkeersborden die je tijdens het CBR theorie examen kan verwachten.